Elkána és Anna: a betartott ígéret

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Sámuel 1:1–2:26

„Senki sincs olyan szent, mint az Úr, sőt rajtad kívül senki sincs. Nincsen olyan kőszál, mint a mi Istenünk" (1Sám 2:2).

Általában azt jegyezzük meg, hogy ki kinek a gyermeke, de időnként előfordul, hogy a gyermekek teszik ismertté szüleiket. Elkána és Anna esetében is ez történt. A házaspárról leginkább fiuk, Sámuel révén hallani. Nem az övék az első, de nem is az utolsó család, amelyben a gyermek csak későn, sok aggodalom és imádság után született meg. Fiuk születésének körülményei nélkül minden bizonnyal az ismeretlenség homályába veszett volna e hűséges pár története is, csak Isten meg az angyalok emlékeznének rá. A Szentírás lapjai viszont megőrizték Elkána és Anna tapasztalatát, akik így még annyi idő elteltével is „szólhatnak" hozzánk.

A negyedév során bemutatott családok férfi tagjai közül a legtöbb pátriárka, próféta vagy fejedelem volt, ellentétben velünk. Elkánával és Annával viszont tudjuk azonosítani magunkat. Talán a mi gyermekünkből nem vált olyan híres egyéniség, mint Sámuel, viszont bennünk is megnyilvánulhat hasonló áldozatkészség, és mi is kihozhatunk valami rendkívülit az átlagosból.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Elkána és Anna történetében egy hűséges házaspárral találkozunk, akiket az Úr képes volt rendkívüli módon felhasználni. Mit tanulhatunk tőlük?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: