Az ajánlat

A történet minden szereplőjében nemes tulajdonságok mutatkoztak meg, ahogy Ruth könyve 3. fejezetében látjuk. Jézus életében hogyan nyilvánultak meg hasonló jellemzők?

A Biblia történetei egészen más korban, más viszonyok között játszódtak le. Isten Igéjének nagy, örök igazságai olyan emberek által jutottak el hozzánk, akik a régmúltban éltek és munkálkodtak. Ebből adódóan bizonyos dolgok furcsának tűnhetnek nekünk, akik más időkben élünk.

A fejezetben leírtakból mit tarthatunk ma igencsak különösnek?

Ruth az éjszaka leple alatt kereste fel Boázt, de ez így is kockázatos volt. Valaki kifigyelhette volna találkozásukat, és csakhamar szájukra vehették volna az emberek. Azzal is számolnia kellett, hogy a férfi talán elutasítja kérését. Boáz azonban nagy tapintattal, hamar megnyugtatta az asszonyt. Úgy beszélt vele, mintha Ruth egyenesen lekötelezte volna, hogy hozzá fordult, és nem fiatalabb férfiak társaságát kereste. Sietve biztosította, hogy igyekszik mindent megtenni, amit csak kért tőle. Végül ennivalóval elhalmozva küldte vissza Naomihoz. Nagy körültekintéssel óvta, nehogy bárki is megvádolja Ruthot az éjjeli látogatás miatt.

Ruth könyve 3. fejezetében keressünk utalásokat Ruth, Naomi és Boáz jellemére! Önmagunkban is felfedezünk hasonló tulajdonságokat? Milyen körülmények és nehézségek következhetnek még, amelyek között hasznát vehetjük efféle vonásoknak? Gondolkozzunk el a várható eseményekről! Hogyan lehetünk képesek Isten segítségével azt tenni, ami a legjobb?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: