Boáz és Ruth: szilárd alapok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ruth 1–4

„Ahová te mégy, oda megyek, és ahol te megszállsz, ott szállok meg; néped az én népem, és Istened az én Istenem. Ahol te meghalsz, ott halok meg, ott temessenek el engem is" (Ruth 1:16-17).

A Szentírás elég sötét képet fest az emberiségről az édeni bűnesettől kezdve egészen a végidőben fenyegető fenevad bélyegéig. Nem szépíti a földi viszonyokat, a maga valójában mutatja be az embert.

Sok elszomorító történet között találjuk Ruth könyvét, és ismerkedünk meg szereplőivel, a bátor, meggyőződéses, hűséges és önzetlen hívő emberek maroknyi csapatával. Mit tudhatunk meg róluk?

A bírák korában élt Boáz és Ruth, akinek kapcsolatáról olvasni is üdítő élmény. A történet éles ellentétben áll az akkor jellemző viszonyokkal. A népnek még nem volt királya, mindenki azt tette, amit csak akart. A moábita Ruth páratlan ragaszkodást tanúsított megözvegyült anyósa és Izráel Istene iránt. A másik főszereplő, Boáz pedig következetes jóságáról vált ismertté. El kellett ugyan szenvedniük az élet számtalan csapását, Ruth története mégis azt példázza, hogy megfelelő hozzáállással még nagy nehézségek is legyőzhetők.

GONDOLKOZZUNK RAJTA! Boáz és Ruth személyében számos olyan vonást fedezhetünk fel, amely a sikeres házasság, és általában véve a tisztességes élet szilárd alapját képezi.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: