Izsák és Rebeka, akik vetélytársakat neveltek

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 26–28

„A mindenható Isten pedig áldjon meg, szaporítson és sokasítson meg téged, hogy népek sokaságává légy" (1Móz 28:3).

Több hasonló epizód történt Izsák és Rebeka életében is, mint ami Ábrahámmal és Sárával megesett. 1) Izsák is számot tartott a szövetségi áldásokra, amelyeket Isten Ábrahámnak tett. 2) Rebekának sem született sokáig gyermeke, mint Sárának 3) A kutak birtoklása miatt időnként mindkét család vitába bonyolódott a helybéliekkel, akik között Isten szava szerint élniük kellett. 4) Ábrahám és Izsák is idegen földre vitte családját az éhínség elől. 5) Ábrahám a testvérének mondta Sárát Gerár lakói körében. Egy életöltővel később Izsák szintén ahhoz a néphez tartozók előtt azt állította, hogy Rebeka az unokatestvére. 6) Mindkét családban problémát jelentett a gyermekek rivalizálása.

Izsák és Rebeka otthonában és házasságában persze sok jó is volt, de szomorú, hogy némely rossz döntésük az egész család számára fájdalmas következményekkel járt.

Igyekezzünk okulni a hibáikból, nehogy mi magunk is hasonlókba essünk!

GONDOLKOZZUNK RAJTA! A miénktől ugyan egészen eltérő körülmények között élt e problémákkal küzdő család, mégis sok komoly, lelki tanulságot leszűrhetünk történetükből.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 3. negyedév

Történetek a házasságról: ószövetségi párkapcsolatok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: