TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „A test és a lélek kölcsönhatása" című fejezet, 167–181. old. és „Kapcsolatban a természettel" című fejezet, 182–185. old.

„Aki személyes tapasztalatból ismeri Istent és Igéjét, az szilárdan hisz a Szentírás isteni eredetében. Megbizonyosodott arról, hogy Isten Igéje igazság, és tudja, hogy az igazság sohasem mondhat ellent önmagának. Nem teszi a Bibliát próbára a tudomány emberi fogalmai szerint; ezeket a fogalmakat méri a csalhatatlan mércéhez. Tudja, hogy az igazi tudományban semmi sem lehet ellentétben az Ige tanításával. Ha mindkettőt jól értjük, összhangot találunk közöttük, mivel mindkettőnek ugyanaz a Szerzője. Ami az úgynevezett tudomány tanításában Isten Szava bizonyságtevésének ellentmond, az csupán emberi feltevés" (i. m. 332. old.).

„Mindennek Isten a forrása. Minden igaz tudomány összhangban van Isten művével; minden igaz nevelés az Ő kormányzata iránti engedelmességhez vezet. A tudomány új csodákat tár elénk; magasba szárnyal, és új mélységeket kutat fel, de semmi olyat nem hoz elő, ami ellentétben áll Isten kinyilatkoztatásával. A tudatlanság megpróbálhat a tudományra hivatkozva hamis nézeteket támogatni Istenről, de a természet könyve és az írott Ige fényt áraszt egymásra. Mindez arra indítja az embert, hogy imádja a Teremtőt, és tudatosan bízzon Igéjében" (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. 86. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a vasárnapi rész utolsó kérdésére adott válaszainkról. Mit tanulhatunk egymás tapasztalataiból?

2. Mivel segíthetünk annak, aki egy bizonyos tudományos magyarázatra figyelve nem tudja elfogadni a Bibliát?

3. Hogyan hatnak gondolataink a testünkre és az egészségünkre? Van személyes tapasztalatunk ezzel kapcsolatban? Milyen tanulságot szűrtünk le magunknak, amivel másoknak is segíthetünk? Milyen szerepe lehet az ember testi-lelki gyógyulásában az imádságnak, a bibliatanulmányozásnak, a bizonyságtételnek és a szeretetből fakadó segítségnyújtásnak?

2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: