A BIBLIA MEGMARAD

A történelem folyamán már igen sokan kijelentették, hogy a Biblia mindenképpen eltűnik majd, biztosan elvész a feledés homályában, és csak egy letűnt kor érdekes emléke marad.

Mekkora tévedés!

Hogyan jövendölte meg Jézus évszázadokkal ezelőtt Mt 24:35 verseiben, hogy a Biblia egészen az utolsó időkig megmarad?

Sokszor, sokan megpróbálták elpusztítani a Bibliát, volt, aki erőszakos eszközökhöz folyamodott, máskor a gonosz hatalom tudósok, filozófusok által akarta megfékezni a Szentírás hatását. Ennek ellenére ma is emberek milliói hiszik, hogy a Biblia Isten Igéje, bíznak ígéreteiben és igyekeznek megtartani parancsait. Meglepő volna? Természetesen nem! Hallottuk, amit Isten kijelentett: „Megszáradt a fű, elhullt a virág; de Istenünk beszéde mindörökre megmarad!" (Ézs 40:8).

A Bibliatársaságok Szövetsége szerint „a XIX. sz. kezdetén még csak 68 nyelvre volt lefordítva a Biblia. Ma már 2 303 nyelven elérhető a Szentírás, a teljes Bibliát legalább 405 nyelvre lefordították, az Újszövetséget pedig 1 034 nyelvre fordították le. Ezenkívül a Biblia bizonyos részei 864 nyelven olvashatóak vagy hallhatóak" (lásd www.biblesociety.org)

Milyen üzenet hangzik ma is 1Pt 1:24–25 közel kétezer éve megfogalmazott szavaiból? Miért erősíti a Bibliába vetett bizalmunkat ez a rész is? Miért olyan fontos bízni ígéreteiben és intéseiben?

Abban tehát bízhatunk, hogy a Biblia mindörökre megmarad. Az igazi kérdés azonban, hogy a mi életünkre milyen hatása van? Tarthatjuk a könyvespolcon, az íróasztalon, verseit fejből idézhetjük, de ha nem fogadjuk szívünkbe, ugyan mi hasznunk belőle?! Az életünkre tekintve mit mondhatunk, hogyan viszonyulunk Isten örök Szavához?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: