MEG NEM SZEGETT ÍGÉRETEK

Isten Igéje örökre megmarad, mivel Isten ígéretei megállnak. Az emberek gyakran megszegik szavukat, de Isten mindig betartja, amit ígér!

Minek a reményét adja Róm 4:21? Hogyan tapasztaltuk már, hogy ez valóság?

Milyen üzenetet találunk Jn 16:33 versében? Milyen tapasztalatot szereztünk ezzel kapcsolatban?

Éreztük már, hogy valóság, amit Isten Mt 28:20-ban ígér? Ha igen, akkor milyen körülmények között?

Isten ígért még örök életet (Jn 3:15), választ imáinkra (Mt 7:7), áldást korlátlan mennyiségben (Mk 9:23), az akadályok elhárítását (Lk 17:6), lelki táplálékot (Jn 6:35), üdvösséget (Róm 1:16), segítséget a kísértések között (Zsid 2:18) valamint győzelmet is (Jak 4:7). „Így van ez Isten Igéjének minden ígéretével. Bennük Ő személy szerint mindnyájunkhoz szól, olyan közvetlenül, mintha ténylegesen hallanánk szavát. Krisztus megígéri nekünk kegyelmét és megosztja velünk hatalmát. Ezek azok a falevelek, amelyek 'a népek gyógyítására szolgálnak' (Jel 22:2, új prot. ford.). Elfogadva, belénk ivódva, jellemünk erősségévé, az élet mozgatórugójává, fenntartójává lesznek. Semmi másnak nincs ilyen gyógyító ereje. Ezen kívül semmi sem képes azt a biztonságot és hitet adni, amely az egész ember éltető erejévé válik" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 75. old.).

Milyen ígéreteknek a beteljesedésére várunk még mindig? Miért olyan fontos a várakozás közben reménységgel, bizalommal kapaszkodni az Úrba?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: