Fejlődés az Ige által

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 22:37–38; Galata 2:20; 5:14; Efézus 4:14–15; Zsidók 4:2; 5:12–14

„Hogy többé ne legyünk gyermekek… Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestől fogva nevekedjünk Abban, aki a fej, a Krisztusban" (Ef 4:14-15).

KULCSGONDOLAT: Lelki fejlődésünkben döntő a Biblia szerepe.

A Bibliából világosan kiderül, hogy keresztényi fejlődésünk nem ér véget megtérésünk napján. Ellenkezőleg! Amikor az ember teljesen átadja magát Krisztusnak, egészen új életet kezd, új létforma veszi kezdetét (Róm 6:4). Nem azt értjük ezalatt, hogy az új hívőnek meg kellene dolgoznia az üdvösségért, mint ahogy más vallások tanításában szerepel. Inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy mivel a keresztény üdvösségre jutott, Isten elfogadja, tökéletesnek tekinti, ezért az ember életvitelében is tükröződni kezd az üdvösség. Valóban hit által üdvözülünk, de milyen hit által? A Jézus Krisztus iránti elkötelezettségben megnyilvánuló, hittel teli élet által!

Krisztusban való új életünk szempontjából igen fontos a lelki fejlődés. Keresztényként sem változatlan, állandó az életünk. Szüntelenül a változás folyamatában vagyunk, és mind inkább ki kell rajzolódni bennünk Jézus Krisztus képének. A fejlődés egész folyamatában döntő szerepe van Isten Igéjének, amiből megtudhatjuk, hogyan és miért kell növekednünk „a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében" (2Pt 3:18).

Ezen a héten azt boncolgatjuk, mit is jelent növekedni Krisztusban. Arra is kitérünk, hogy a fejlődésben döntő szerepe van Isten Igéjének.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: