Életbölcsesség

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 19:8–15; 119:98-105; Példabeszédek 3:13–16; 30:8–9; Máté 13:22; 16:26; Róma 12:17–18; 13:1–4

„Gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által" (2Tim 3:15, új prot. ford.).

KULCSGONDOLAT: A Szentírás a bölcsesség forrása.

Amint eddigi vizsgálódásaink során is láttuk, a Biblia egyetemes fontosságú, hatalmas témaköröket tárgyal, mint pl. a nagy küzdelem, Lucifer bűnbeesése, Jézusnak a világ bűneiért vállalt áldozati halála, emellett a gyakorlati életbölcsesség kincsestára is ez a szent irat. Útmutatást találunk benne hétköznapi életünkre. Természetesen nem érinthet külön-külön minden egyes esetet – hogyan is tehetné? Mégis, Igéje által az Úr olyan kimagasló elveket állít elénk, amelyeket ha követünk, egész életünk más lesz, mivel döntéseink megváltoznak.

Felbecsülhetetlen értéke van az isteni vezetésnek, ha döntenünk kell, pl. családi vagy társadalmi kapcsolatokat, munkát, pénzügyi kérdéseket, esetleg vezetői felelősséget érintő kérdésekben. Isten, aki számon tartja, ha egy kis veréb a földre esik (Mt 10:29), törődik velünk, a legjobbat akarja teremtményeinek. Éppen ezért, ha követjük tanácsát, ha tisztelettel, engedelmesen és hittel közeledünk az Igéhez, számíthatunk arra, hogy vezetni fog.

Még több bölcsességet nyerhetünk Istentől ezen a héten is az Ige által!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: