TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Boldog otthon. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Tényezők, amelyek sikert vagy kudarcot hoznak", 4. rész, 69–81. old. és „A házassági oltárról", 5. rész, 87–111. old.

„A bűnünk terhét tegyük a golgotai kereszt tövéhez. A bűnvád elveszi az életerőt és megfoszt az igazi boldogságtól. Jézus így szól: 'Vesd rám a terhedet, magamra veszem bűnödet, békét adok neked. Ne becsüld le magad, hiszen saját vérem árán váltottalak meg! Az enyém vagy, megerősítem gyenge akaratodat, elveszem a szívedből a bánatot, ami a bűn miatt gyötör.' Majd a bizonytalanságtól remegve, de hálásan forduljunk meg, és ragadjuk meg a reménységet, amit Isten elénk tár. Az Úr elfogadja összetört, bűnbánó szívünket. Ingyen adja a bűnbocsánatot. Kegyelméből felajánlja, hogy családjába fogad. Segít legyőzni gyengeségeinket. Megváltó Jézusunk lépésről-lépésre vezet, ha kezünket az övébe tesszük, és engedjük, hogy irányítson" (Ellen G. White: This Day With God. 63. old.).

„Isten gyermekei minden időben, mindennek örülhetnek. Ha bajok és nehézségek jönnek, örülhetünk, mert bízunk Isten bölcs gondviselésében. A boldogságtól ne elragadtatott érzést várjunk. Hittel kapaszkodjunk az ígéretekbe, és énekeljünk háladalt Istennek. Amikor Sátán megkísért, a kétely vagy ború egyetlen sóhajtása se hagyja el az ajkunkat" (Ellen G. White: The Advent Review and Sabbath Herald. 1890. február 11.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan határozhatjuk meg a boldogság fogalmát? Számíthatunk arra, hogy egyfolytában boldogok leszünk? Mondhatjuk azt, hogy biztosan a hitéletünkkel van baj, ha elkerül a boldogság érzete? Nézzük meg a dolog két oldalát! Először is, hogyan használhatja fel Sátán a felszabadult boldogság érzését arra, hogy tőrbe csaljon? Másrészt viszont Isten hogyan tudja elérni az embert éppen a boldogtalanság közepette?

2. Mit mondhatunk, ha egy keresztény arról panaszkodik, hogy nem boldog? Mit tanácsolhatunk neki?

3. Lehet valaki boldog az Úrban még akkor is, ha éppen Krisztus ügyéért szenved?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: