BŐVÖLKÖDÉS

Mire utalt Jézus az idézett versben? Mit is jelent a bővölködés? Mire vonatkozik és mire nem?

Keresztényi hitünk és reménységünk alapját képezi az örök élet ígérete (1Jn 2:25). Enélkül hiábavaló volna Jézus minden tette (1Kor 15:16–19).

Természetesen nem minden bibliai ígéret az eljövendő világra vonatkozik, nem mind az új éggel és az új földdel, a bűnt, a szenvedést és a halált nem ismerő új élettel kapcsolatos. Isten Igéjében számos ígéretet találunk a jelenre vonatkozóan is, olyan dolgokat, amelyek által már most megtudhatjuk, mit értett Jézus a bővölködő élet alatt.

Keressük ki Jn 8:32; 1Kor 10:13; Ef 2:8; 1Pt 3:15 és 1Jn 1:4 verseit. Milyen ígéreteket találunk az idézett helyeken? Mit kínál Isten a földi életünk idejére, itt és most?

Az Úr szeret, éppen ezért akarja, hogy boldogan éljünk. A legjobbat kívánja nekünk. Igéjében kinyilatkoztatta önmagát, és bemutatta, mit tesz értünk, ha engedjük. Sajnos gyakran mi magunk vagyunk saját boldogságunk legnagyobb akadályai!

Mi gátolja, hogy valóban teljes legyen az életünk, ahogy Jézus szeretné? Hogyan szabadulhatunk meg az akadálytól, amit már felismertünk és meg tudunk nevezni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: