A Biblia és a boldogság

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 21:36; János 8:32; 1Korinthus 10:13; Filippi 2:3; Kolossé 3:13; 1Péter 3:15; 4:12-14; 1János 1:4

„A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek" (Jn 10:10).

KULCSGONDOLAT: A Biblia az élet legnehezebben elérhető célja, a boldogság felé vezet.

Mindenki boldog akar lenni, de csak kevesen tudják, hogyan érhető el ez az állapot. A világ az örömmel kecsegtető csábítások széles körét ajánlja, amelyek azonban végül mind sekélyesnek, tiszavirág-életűnek, üresnek bizonyulnak.

Találni igazi boldogságot a bűnnel teljes világban? Igen, de csak minden jó forrásához, Istenhez visszatérve! A fájdalom, a szenvedés és a boldogtalanság egyaránt annak a következménye, hogy elszakadtunk Istentől. Az áhított boldogságot a világ nem adhatja meg. Igazán csak úgy érhetjük el, ha visszatérünk az Úrhoz.

A héten a boldogsággal kapcsolatos bibliai elvekről gondolkozunk. A család témakörét érintő kérdésekre is kitérünk majd, hiszen boldogságunk és boldogtalanságunk nagyrészt innen ered. A Bibliában nagyszerű elveket fogalmaz meg az Úr, amelyek – ha követjük őket – sok bajtól és szenvedéstől megóvhatják családunkat. Isten a gyógyulás és öröm ígéretét kínálja az Igében, függetlenül attól, hogy mi történt a múltban, és tekintet nélkül a hibákra, amelyek fájdalmat okoztak nekünk, vagy amelyekkel mi okoztunk fájdalmat másoknak. „Ujjongás között Sionba jönnek; és örök öröm fejökön, vigasságot és örömöt találnak; és eltűnik fájdalom és sóhaj" (Ézs 35:10). „A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek" (Jn 10:10).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: