TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „Gyógymódok alkalmazása" című fejezet, 162–166. old. és „Étrend és egészség" című fejezet, 206-215. old.

„Nagyon szoros a kapcsolat a test és az értelem között. Ami az egyiket érinti, azt a másik is megérzi. A gondolatok sokkal jobban hatnak az egészségre, mint ahogy a legtöbben gondolnák. Sok betegséget a depresszió vált ki. A bánat, az aggodalom, az elégedetlenség, a lelkifurdalás, a bűntudat, a bizalmatlanság egyaránt gyengíti az ember életerejét, betegségeknek és a halálnak készítve utat…

A bátorság, a remény, a hit, az együttérzés, a szeretet pedig erősíti az egészséget, hozzájárul a hosszabb élethez. A megelégedettség, a vidámság védi egészségünket, erősíti lelkünket" (Ellen G. White: Counsels on Health. 344. old.).

„Sokan azok közül, akik Krisztus segítségét kérték, saját maguk okozták betegségüket. Krisztus mégsem fordult el tőlük. Amikor Krisztus ereje átjárta e betegeket, felismerték bűneiket, és sokan nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is meggyógyultak" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 44. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A megváltásban döntő szerepe volt Jézus gyógyításainak. Hogyan kamatoztathatná gyülekezetünk még jobban az egészséges életmóddal és a gyógyítással kapcsolatos ismereteit a missziómunkában?

2. Mit találunk a Bibliában az étkezésre, az alkohol fogyasztására, a pihenésre stb. vonatkozóan? Milyen egészségügyi elveket ismerhetünk meg az itt felsorolt témákkal kapcsolatban? Hogyan igazolta a tudomány ezeket az elveket? Tapasztalataink szerint miért jó ezen a téren is követni a bibliai előírásokat?

3. Látogassunk meg gyülekezetünk tagjai közül valakit, aki testi vagy lelki betegséggel küzd. Olvassunk fel bibliai ígéreteket, de feltétlenül nézzük meg azt is, hogy milyen segítségre volna szüksége!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: