GYŐZELEM A BŰN FELETT

Olvassuk el Péld 24:16 és 1Kor 15:57 verseit. Minek a reményét csillantják fel ezek a szakaszok?

Lehet, hogy elesünk, mégis van remény. Van remény, hogy ha arra kerülne a sor, újból és újból fel tudunk kelni, és Isten nem vet el véglegesen. Előfordulhat, hogy bűnt követünk el, de Jézus a Közbenjáró, aki a védelmünkre kel (Zsid 7:25; 1Jn 2:1). A Bibliából azt is megtudjuk, hogy Jézus hatalma által győzelmet arathatunk a bűn fölött!

Számíthatunk Isten ígéretére, hogy bűnbocsánatot ad. Sok ígéretet találunk. De mi a helyzet a bűn feletti győzelem ígéretével? Nem érvényes az is éppen anynyira? Nem pontosan olyan fontos? Úgy kell tekinteni ezekre az ígéretekre, mintha már elnyertük volna, és tapasztalni is fogjuk valóságukat!

Sokan küzdenek, hogy képesek legyenek legyűrni ilyen vagy olyan gyengeséget. A Szentírás alapján körvonalazott lépések a segítségünkre lehetnek ebben.

1. Ismerjük el hibáinkat és azt, hogy a saját erőnkből nem tudjuk legyőzni azokat (lásd Jn 15:5)!

2. Tartsunk számot azokra az ígéretekre, amelyeket Isten kínál fel a győzelemhez, vonatkoztassuk magunkra azokat (lásd Fil 4:13)!

3. Higgyük el, hogy az Úr segít leküzdeni gyengeségeinket! Köszönjük is meg neki, hogy megadja a győzelmet (lásd 1Kor 10:13)!

4. Kérjük, amit szintén megígért, hogy Krisztusban képesek lehetünk meghalni az énnek (lásd Róm 6:11)!

5. Tegyünk határozott lépéseket, hogy mindent elkerüljük, ami bűnbe vinne (lásd Róm 13:14)!

6. Egész életünket hassa át Isten dicsőítése. Imádkozzunk az Úrhoz, aki erőt ad a gyengeségek leküzdéséhez (lásd 1Kor 15:57)!

„Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé" (Zsolt 37:25).

Mi a helyzet velünk? Kértük már Istent, hogy bocsásson meg, most mégis harcolunk a győzelemért? Talán többször is kudarcot vallottunk, pedig jól ismerjük a Biblia ígéreteit a győzelemről? Min kellene változtatnunk, hogy valóban végig tudjuk járni az előbbiekben közölt lépéseket?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: