AZ ÍRÁS VIGASZTALÁSA

Az iménti szövegben Pál „az írásoknak vigasztalásá"-ról mondja, hogy reménységet ad. Nevezzünk meg más bibliai ígéreteket is, amelyek a reményt táplálják!

A Biblia szerint minden ember bűnös (Róm 3:10), és a bűn zsoldja a halál (Róm 6:23). Az emberiség üdvösségéért vívott harcáról Pál így szólt: „Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?" (Róm 7:24). Urunkban, Jézus Krisztusban találunk választ erre az égető kérdésre (Róm 6:23). Krisztust a szeretet indította, hogy világunkba jöjjön, emberként éljen és helyettünk haljon meg. A Biblia világít rá az üdvösség reménységére, amit Jézusban nyerhetünk el, értünk vállalt áldozata árán.

Róm 3:26; 1Pt 3:18 Jn 16:13; 2Tim 3:16 Lk 18:29–30; 1Jn 5:13

Minek a reményét vetítik elénk a következő bibliaszövegek?

Mindent Jézus teremtett (Kol 1:16), és Ő szenvedte el a kereszten bűneink büntetését. Helyettünk halt meg, értünk szenvedett. Ugyan miért vállalt ennyi szenvedést Krisztus, ha nem különösen jó az, amit adni akar? Mi történik majd, és milyen reménységet találunk ebben?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: