MIT MOND AZ IGE?

Tegnap a helyes életmód elveit érintő bibliai igékkel foglalkoztunk. Ma vegyünk sorra olyan példákat, amelyekben felvetődik a kérdés: „Találunk-e segítséget a Bibliában ezekre a helyzetekre, és ha igen, hogyan?" Soroljunk fel bibliaszövegeket, amelyek irányt mutatnak az alábbi helyzetekben!Egy kétségbeesett, kilátástalan helyzetben lévő kolléga pénzt lop a munkahelyünkről. Mit tegyünk? Tegyünk úgy, mintha nem vennénk észre? Jelentsük fel a munkatársunkat? Mit tanácsol az Ige?

Egy egyedülálló fiatal nő állapotos lesz. Szeretne ugyan összeházasodni a barátjával, de még akkor sem tudnák megfelelően gondozni a gyermeket. A férfi ragaszkodik az abortuszhoz. Mit mond az Ige?

Az út mellett kinyújtott karral koldus áll. Mit mond az Ige?

Egy ismerősünkkel Istenről beszélgetünk. Később meghív ebédre, és disznóhússal kínál. Mit mond az Ige?

Egy idős ember kómába esett, és csak igen költséges orvosi eljárással tudják életben tartani. A család anyagi erőforrásai szinte teljesen kimerültek. Mindenképpen életben kell tartani a beteget, vagy kapcsolják ki a gépet? Mit mond az Ige?

Könnyű felelni ezekre a kérdésekre? Világos tanácsot ad a Biblia minden élethelyzetre? Más lenne a véleményünk, ha nem az Írásra alapozva keresnénk a választ? Készüljünk fel a beszélgetésre a szombatiskolai csoportban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: