A BIBLIA VÁLTOZÁST HOZ

Hogyan tapasztaltuk már 2Kor 5:17 ígéretének valóságát?

Általánosságban véve a Szentírás elég sötét képet fest az emberi természetről (Ézs 59:2–4; Jer 13:23; Róm 3:10–12), amit a Biblia bírálói gyakran kifogásolnak. Pedig ha csak felületesen is visszapillantunk a történelemre, akkor is el kell ismerni, hogy igazolható e borús állítás. Sőt, gyakran olyankor is kudarcot vallunk, amikor jó szándékkal igyekszünk javítani a sorsunkon. A múlt számos jelentős izmusa úgy indult el, hogy biztosan javít az emberiség állapotán, valójában azonban csak rontott a helyzeten.

Mégis van remény az egyes ember és mindenki számára, aki szeretne megváltozni. A Biblia rámutat, hogy Jézus Krisztusban bízhatunk, aki a Teremtő és a Megváltó. A benne nyert nagyszerű ígéretek arról szólnak, hogy megváltozhat, jobbá lehet az életünk.

A Szentírást olvasva a bűnös ember megismerkedhet Jézussal, az Igazsággal, aki teremtő, megváltó és gyógyító hatalommal bír, képes megváltoztatni.

Olvassuk el Zsolt 19:8; Jn 17:17; Róm 6:4; Ef 4:24; Zsid 4:12; 1Pt 2:24 verseit. Milyen ígéreteket találunk e szövegekben?

Semmi kétség nem fér hozzá, hogy Isten Igéje valóban megváltoztathatja az életünket. A Szentírásból a lelki sötétséget visszaszorító fényözön árad. Az Igéből ismerhetjük meg az igazságot a szerető, hatalmas Istenről, aki arra vágyik, hogy a hozzá hittel közeledők életét átalakítsa. Emberek milliói tanúskodhatnak az Ige hatalmáról, életükre gyakorolt hatásáról. Ha hittel és engedelmesen meghajlunk a Biblia lapjain bemutatkozó Isten előtt, személyesen tapasztaljuk, hogy drámai változások mennek végbe életünkben, de még a legádázabb bűnös életében is!

Gondoljunk életünk egy részére, ami láthatóan megváltozott, mióta olvassuk a Bibliát. Melyik az a terület, milyen változások történtek, és még milyen további változást szeretnénk látni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: