Az Ige hatása az életünkre

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 19:8–11; 119:105; Róma 10:17; 2Korinthus 5:17; Efézus 4:24; 2Timóteus 3:16-17; Zsidók 4:12; 1Péter 2:24

„Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait" (Zsid 4:12).

KULCSGONDOLAT: A Bibliának változtatnia kell életmódunkon.

Sam Tannyhillt gyilkosságért ítélték halálra. A börtönben felkereste két hívő, és Bibliát ajándékoztak neki. Sam mérgében a falhoz vágta a könyvet. Az egyik éjjel azután hirtelen rátört a bűntudat, a félelem és a keserűség. Sam szerette volna elterelni valahogy a figyelmét, és ezért nyitotta ki a Bibliát. Először szinte egy szót sem értett abból, amit olvasott, mérgében ki is tépett néhány lapot. Később újra olvasni kezdte az Írást, és közben lassanként egyre jobban megismerte Krisztust. A börtöncella magányában, a Szentírást olvasva Sam megértette, hogy Jézus Krisztus a Megváltó. Ettől gyökeresen megváltozott az élete. Egészen addig nyomasztotta a keserűség és a düh, ekkor azonban ez elmúlt. Sam sírva térdelt le, úgy imádkozott: „Istenem, ha elfogadod, Neked adom az életem. Ma este fordulok Hozzád. Kérlek, bocsáss meg nekem, adj békét és erőt! Uram, változtass meg!" Isten meghallgatta a kérését, és Sam szívében megbékélve, belső bizonyosságot nyerve halt meg.

Minek tulajdonítható, hogy a Biblia még a legelvetemültebb gonosztevőt is képes átformálni? Természetesen nem minden történet ennyire drámai, de a Biblia életeket átalakító erejéről milliók tanúskodhatnak.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: