A MÁSODIK ADVENT

Egész héten azzal foglalkoztunk, hogy milyen sok múltbeli eseményre vonatkozó prófécia teljesedett pontosan, a jövendölések szerint, gyakran egészen különleges módon. Ezek azonban mind a múlthoz kötődtek. Mint tudjuk, a Bibliában találunk olyan próféciákat is, amelyek még előttünk álló eseményekről szólnak. Ezek között a legfontosabbak természetesen a Jézus visszajövetelével foglalkozó szakaszok.

Az első adventről szóló próféciák bámulatos pontossággal teljesedtek. Eszerint mire következtethetünk a második adventre vonatkozó próféciákkal kapcsolatban?

Mielőtt Jézus elbúcsúzott tanítványaitól, megígérte, hogy visszatér: „És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek" (Jn 14:3). Péter, aki közel állt Jézushoz, a következőt írta: „De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik" (2Pt 3:13).

A Biblia nemcsak Jézus eljövetelének a módjáról, de a második advent jeleiről is ír. Olvassuk el a következő próféciákat, amelyek Jézus visszajövetelének a jeleire vonatkoznak. Jelöljük meg azokat, amelyek teljesedését láthatjuk.

Élethű leírás korunkról, bámulatos, ha arra gondolunk, hogy hosszú évszáza-dokkal, sőt évezredekkel ezelőtt jegyezték le e jövendöléseket! Újabb komoly bizonyíték arra, hogy bízhatunk a Bibliában.

Örömet vagy inkább félelmet váltana ki belőlünk a gondolat, hogy Jézus talán már holnap visszajön? Mire utal válaszunk önmagunkkal és Istenhez fűződő viszonyunkkal kapcsolatban?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: