ISTEN MA IS SZÓL

Beszéltünk arról, hogy Isten a próféták és Jézus Krisztus által is adott kinyilatkoztatást. Isten azonban nemcsak a bibliai időkben lépett kapcsolatba az emberrel.

2Tim 1:5 Fil 4:9 Jn 5:39 Jób 12:7–10 Zsolt 107:1–8 Jn 4:16–18, 26

Még hogyan nyilatkoztatja ki magát Isten?

Az iménti versek is arról tanúskodnak, hogy Istennek sosem volt szándéka bizonytalanságban tartani az embert az élet célját illetően. Mindent megtett, hogy megismerhessük az igazságot és azt, hogyan nyerhetjük el a megváltást. Isten kinyilatkoztatta önmagát a természet, a tudomány világa, a Biblia, Jézus, az isteni gondviselés, emberi kapcsolatok valamint a Szentlélek által. A hűséges szolgái életéből visszatükröződő képben is megmutatja magát az Úr.

Mi a helyzet velünk? Az utóbbi időben hogyan szólt hozzánk Isten? Persze még ennél is fontosabb, hogy hallgatunk-e rá? Erre is csak úgy felelhetünk, ha komolyan elgondolkozunk rajta: Valóban azt teszem, amit az Úr kér? Mit mondhatunk erre?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2007. 2. negyedév

A Biblia üzenete a ma emberének

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: