Hit és gyarlóság

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1619

Avagy az Úrnak lehetetlen-é valami? Annak idején, esztendőre ilyenkor visszatérek hozzád, és fia lesz Sárának (1Móz 18:14).

Ezen a héten Abrám és Száraj (hamarosan Ábrahám és Sára) nyomába szegődünk, akik nemcsak földi, de lelki útjukon is előrehaladtak. Eközben tanúi lehetünk hitüknek, de gyarlóságaikat is észrevehetjük. Bűnbe, lelki tudatlanságba süppedt világban éltek, ahonnan szinte teljesen kiveszett Isten ismerete. A gonoszságáról hírhedtté vált Sodoma és Gomora a legjobb példa az akkori állapotokra.

Az ember legfőbb baja egyrészt a büszkeség, ami elválasztja Istentől, másrészt az érzékiség, ami földhöz köti állapította meg egy híres francia író.

Nem sokat változott azóta az ember, de szerencsére Isten kegyelme sem lett kevesebb. Az Úr ma is éppen úgy szereti a büszke, érzéki bűnösöket! A pátriárka életét nyomon követve, Sodoma és Gomora szomorú, iszonyatos történetéhez érve találjuk ennek legjobb példáját. Hiába szerette őket Isten, hiába lett volna kész a megbocsátásra, a büszkeség és a testi vágyak sodrásába kerülve már nem volt visszaút.

A Szentírásban így olvashatjuk: Isten nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek (2Pt 3:9 új prot. ford.), mégis lesznek, akikkel ez történik. Milyen szomorú, hiszen a kereszt, Krisztus áldozata miatt senkinek sem kellene elvesznie! A héten azoknak a szomorú példájáról olvasunk, akik nem menekültek meg.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 4. negyedév

Teremtés és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: