NOÉ ÉS A KEGYELEM EVANGÉLIUMA (1Mózes 6:822)

Noé kegyelmet talált az Úr színe előtt (1Móz 6:8). A kegyelem szó itt fordul először elő a Bibliában. A kegyelem Isten meg nem érdemelt jóindulata, ami az érdemtelen bűnösre árad (Róm 4:1416; Ef 2:5, 8; 2Tim 1:9).

Milyennek mutatja be a Szentírás Noé életét és jellemét (1Móz 6:9, 22; Zsid 11:7; 2Pt 2:5)? Ha ilyen jó ember volt Noé, akkor miért volt mégis szüksége Isten kegyelmére (Lásd még 1Móz 9:2021; Róm 3:23; 1Jn 1:8)?

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Noé hozzánk hasonlóan bűnös volt, de az életéből a hit és az engedelmesség mutatkozott meg. Abban látszott ez a legjobban, hogy az Úr parancsának engedelmeskedve megépítette a bárkát.

Mit tudhatunk meg 1Móz 6:22 és 7:5 verseiből a hívő életében megnyilvánuló igaz, üdvözítő hitről, ami nemcsak felépíti a bárkát, de bele is megy?

______________________________________________________________________________________________________________________________

Erőszakos, romlott világban élt Noé, akinek Istenbe vetett hitét világosan mutatták cselekedetei. Rendkívül fontos ez a kérdés minden ember számára, aki szereti az Urat, és igény tart az üdvösség ígéretére, amit egyedül a kegyelem és a Jézusba vetett hit által nyerhetünk el. Noé hite lehetett volna óriási, de ha nem engedelmeskedik az Úr parancsának, családjával együtt őt is elsodorta volna az özönvíz áradása (Zsid 11:7). Szolgáljon ez tanulságul nekünk, akik nap mint nap kérjük Jézus igazságát, mint üdvösségünk egyedüli reménységét. Nem is hit az, ami nem mutatkozik meg tettekben!

Mi történt velünk az elmúlt héten? Hogyan mutatkozott meg cselekedeteinkben a hitünk? Mi utalt határozottan a hit hiányára? Min kell változtatnunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 4. negyedév

Teremtés és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: