A földi történelem első lapjai

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2

És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege (1Móz 2:1).

A teremtett világ létrejöttének kérdése után Mózes az emberre és az ember közvetlen környezetére összpontosította figyelmét. 1Mózes 1 arra adott választ, hogyan kezdődött el a földi élet, a 2. fejezet pedig magyarázattal szolgál, hogy miért éppen ilyenek vagyunk. 1Mózes 2 utalásai nélkül lényegében érthetetlen volna az Istenhez való hűség próbája és a bűneset, amiről 1Mózes 3. fejezete számol be.

A teremtés nagyszerűségét dicséri az is, hogy milyen meghitt otthont kapott Ádám és Éva a fákkal díszített, állatokkal bővelkedő kertben. 1Mózes 2 bevezeti a Biblia olvasóját az emberi kapcsolatok körébe, ugyanakkor képet ad a világ történelem előtti viszonyairól, eredeti földrajzi jellemzőiről.

1Mózes 2 érint olyan isteni rendelkezéseket is, mint a szombat, a munka, az otthon és a házasság. Mind a bűneset előtti időből származnak, de még ma is az emberi élet, magatartás és boldogság alapját képezik. Valóban igen távol vagyunk már az Édentől, a helyreállított Édent várjuk, de még ma is itt találjuk az igazi példát, az elvek mintaképét. Milyen üzenetre lelünk a bűneset előtti világot bemutató, ihletett beszámolóban mi, akik csak a bűnös életet ismerjük?

Miközben a bibliai leírást olvassuk, a Paradicsomba pillanthatunk be.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: