A TEREMTÉS NAPJAI

A történet Ádám és Éva megteremtésével ért tetőpontjára. A beszámoló valószínűleg leginkább támadott része a földi élet megteremtésének ideje. A keresztény világban állítólag nagy tisztelet övezi a Bibliát, mégis csak kevesen fogadják el szó szerint a Mózes első könyvében leírt időtartamot, hogy az határozottan és egyértelműen hat, egyenként 24 órából álló, valóságos nap volt. A Biblia üzenetének és tanításának lényegét egyértelműen tagadó evolúció elmélete nyilvánvalóan mélyen belevésődött még a keresztény közösségbe is. Jézus ezt mondta második eljöveteléről: Az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön? (Lk 18:8). Biztos, hogy ha valami gyökeres változás nem történik, aligha talál hitet a teremtés bibliai tanítását illetően!

Olvassuk át 1Mózes 1. fejezetét. Figyeljünk meg mindent a teremtés idejével kapcsolatban. Milyen közvetlen bizonyítékot találunk a fejezetben arra, hogy szó szerint kell értenünk az említett időtartamot? Még melyik bibliaszövegek támasztják alá, hogy valóságos napokról, és nem jelképes időszakokról van szó (Lásd pl. 2Móz 20:811)?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Olvassuk el figyelmesen 1Móz 1:4-5 verseit. Azonnal világossá válik, hogy a mi ismereteink szerinti egyetlen napról van szó, amely részben világosság, részben sötétség volt. A szöveg szerint e két rész alkotta az első nap-ot. Ennek a szakasznak a végén olvashatjuk a következő fordulatot: És lőn este és lőn reggel, első nap. A fejezet további részében újra és újra előfordul, mindig pontosan egyetlen napnak, egy 24 órából álló időszaknak a megteremtését jelöli. És lőn este, és lőn reggel, második nap... harmadik nap stb. Az Úr tehát már a Szentírás első verseiben egyértelműen megmutatta, hogy amikor pl. 2Móz 20:11-ben az áll: hat napon teremté az Úr az eget és a földet, hat valóságos napnál nem többet és nem is kevesebbet értett ezalatt.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: