Augusztus 25.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: A kutatók kimutatták, hogy a héber költészetben kapcsolatot fedezhetünk fel a napok és az évek között. A napokat párhuzamosan használják az évekkel, ami a két időtartam között jelentéstani öszszefüggésre mutat: „Mint a halandónak napjai, olyanok-é a te napjaid, avagy a te éveid, mint az embernek napjai?"

Jób 10:5 „Hadd szóljanak a napok; és hadd hirdessen bölcsességet az évek sokasága!"

Jób 32:7 „Elmélkedem a régi napokról, a hajdankor éveiről"

Zsolt 77:6

Az itt említett esetek mindegyikében a napok és az évek alapvetően ugyanazt akarták elmondani, azaz más szóval közölni ugyanazt a gondolatot. Ezek a párhuzamok magukban és maguktól nem bizonyítják ugyan az év-nap elvet, arra mégis egyértelműen utalnak, hogy a héber gondolkodás szerint a napok és az évek között kapcsolatot láthatunk.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Ismételjük át a csoportban az év-nap elvet, míg mindenki teljesen tisztán nem látja, hogy itt miért alkalmazhatjuk.

2. Miért van annyi szimbólum a Bibliában? Mi lehet az oka?

3. Még milyen bizonyítékot találhatunk a Bibliában az év-nap elv mellett?

4. Gondolkodjunk el a következőkről: majdnem kétezer év telt el Krisztus halála óta. Mit tudhatunk meg arról, hogy valóban az utolsó időkben élünk, ha az idői próféciákat az év-nap elv segítségével értelmezzük? Miért mondhatjuk, hogy nem kell még kétezer évnek eltelnie Krisztus visszatérése előtt? Mire mutatnak ezek a próféciák azzal kapcsolatban, hogy korunk hol helyezkedik el a világ történelmében? Miért lehetünk biztosak abban, hogy Krisztus hamarosan visszatér?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: