Június 30.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: A nagy küzdelem, 443–444. old.; Jézus élete: 13–14, 87–88. old.; Pátriárkák és próféták: 41–43. old.

„A megváltás tervének az ember megváltásán túl volt egy tágabb és mélyebb célja. Krisztus nemcsak ezért jött a földre; nem csupán azért, hogy e kis világ lakói úgy tekintsék Isten törvényét, ahogy kell. Krisztus azért is jött, hogy a világegyetem előtt igazolja Isten jellemét. Nagy áldozatának ezt az eredményét – és hatását más világok értelmes lényeire, csakúgy, mint az emberre – a Megváltó előre látta, amikor közvetlenül keresztre feszítése előtt így szólt: »Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme: És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok« (Jn 12:31–32). Krisztus cselekedete – hogy meghalt az ember megváltásáért – nemcsak érthetővé tette az embernek a mennyet, hanem az egész világegyetem előtt igazolta, hogy miért bánt Isten és Fia a lázadó Sátánnal úgy, ahogy bánt; valamint biztosította Isten törvényének örök érvényűségét, és bemutatta a bűn lényegét és következményeit" – (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták, 42–43. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Ki milyen tapasztalatokat szerzett az angyalok szolgálatával?

2. Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy láthatatlan erők valóságos harca dúl körülöttünk. Még milyen példákat sorolhatnánk fel körülöttünk lévő valóságos, de láthatatlan dolgokra (mint pl. baktériumok, rádióhullámok stb.)? Hogyan használhatunk fel ilyen példákat, amikor a nagy küzdelem valóságában kételkedőkkel beszélünk?

3. Beszélgessünk a csoportban a theodicaea gondolatáról, és utaljunk Ellen White előbbi idézetére. Miért olyan fontos ez a gondolat? Ennek alapján hogyan találhatjuk meg olyan kérdésekre a választ, mint pl. „miért vagyunk még mindig itt, hosszú idővel a kereszt után"?

4. Ismerünk valakit, aki a nagy küzdelemben mostanában szerzett sérüléseket? Ha igen, mivel vigasztalhatja a csoportunk, hogyan tarthatjuk benne ébren a reményt?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 3. negyedév

AZ EVANGÉLIUM, 1844 ÉS AZ ÍTÉLET

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: