Június 16.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Pátriárkák és próféták, 577—579. old.; Jézus élete, 264—267 és 474—478. old.; Az apostolok története, 50—51. old.; Krisztus példázatai, 100—102. old.

„Ha valaki ellenáll a Szentlélek munkájának, az elzárja önmagát a megtérés és a hit lehetőségétől" (Ellen G. White: Jézus élete, 264—265. old.).

„Minden tisztátalan gondolat beszennyezi a lelket, tompítja az erkölcsi érzéket, s közömbösíti a Szentlélek hatását" (Ellen G. White: Jézus élete, 248. old.).

„Viszont, ha valaki újból és újból visszautasította Isten vezetését, és így elveszítette a képességét, hogy felismerje a jóságot, amikor látja; ha erkölcsi értékrendje felborult, ezért a gonoszt jónak, a jót pedig rossznak tartja, akkor, ha még meg is szólítja Jézus, nincs tudatában bűnösségének. Ezért nem juthat megtérésre, nem nyerhet bűnbocsánatot sem. Ez a Szentlélek elleni bűn" (William Barclay, The Gospel of Mark [Philadelphia: The Westminster Press, 1976.] 81. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Képzeljük el, hogy mit tennénk, ha valaki úgy érezné, már elkövette a megbocsáthatatlan bűnt! A heti tanulmányunk alapján mit mondhatnánk neki?

2. Milyen példákat találhatunk a Bibliában arra, amikor valaki elkövette a Szentlélek elleni bűnt? Beszéljünk ezekről a történetekről!

3. Olvassuk el Barclay gondolatát újból! Milyen folyamatot ír le? Milyen veszélyt jelent ez mindenkinek, még azoknak is, akik kereszténynek tekintik magukat?

4. Imádkozzunk közösen azért, hogy a csoport minden tagja még készségesebben fogadja a Szentlélek munkáját!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: