A Szentlélek helyreállító munkája

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: 1Mózes 1. fejezet; Jeremiás 17:9; János 15:13; Róma 1:21; 5:10—19; 1Korintus 13:4—7; Titusz 1:15; 2Péter 1:2—8

„Meg lévén győződve arról, hogy aki elkezdette bennetek a jó dolgot, elvégezi a Krisztus Jézusnak napjáig" (Fil 1:6).

A keresztények egyik legnagyszerűbb reménysége, hogy örök életet élhetnek. Végül is mi más számítana igazán? Élünk, azután meghalunk, majd elporladunk a sírban úgy, mint az állatok, és ez lenne minden? Nem! Nem érhetünk ilyen véget! Ehelyett adja Isten az örök élet reménységét, nem az itteni földi lét folytatásaként, hiszen éppen elég nehéz a rövid földi életünk is, képzeljük csak el, mi lenne, ha ez tartana örökké!

Ehelyett csodálatos ígéretet kaptunk: „De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik" (2Pt 3:13). Az örök élet nem a bűn világában tartó öröklét lesz. Új világban élünk majd, ahol nem lesz bűn, sem halál, és nem lesznek bűnösök sem, csak „igazság".

Isten kezdettől fogva ezért a célért munkálkodott, az új égért és új földért, ahol igazság lakozik. Itt válik a megváltási terv döntően fontossá, mert Isten ezáltal akar elvinni az új földre. Ezért része az üdvösségre jutásnak a helyreállítás folyamata. Isten felkészíti az embereket az új égre és az új földre, és az ottani igazságra.

Ezen a héten tovább vizsgáljuk, hogyan készít fel a Szentlélek új otthonunk birtokbavételére.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: