Május 12.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Krisztus példázatai című könyvéből Az elrejtett kincs című fejezetből 70—73. old.; A nagy küzdelem című könyvből: 555—556. old.; Az apostolok története című könyvből: 107—110. old.

„Pál azt tanította, hogy az ajándékokban — beleértve a prófétálást, a tanítást, az apostolságot, az igehirdetést, a nyelvek adományát és a csodatételt is — a különböző rendű és rangú keresztények egyaránt részesülnek. A Korintusiakhoz írott leveléből egyértelműen kitűnik, hogy voltak, akik helytelenül éltek ezekkel az ajándékokkal; különösen a nyelvek adományával.

Bizonyos körökben nagy jelentőséget tulajdonítanak a nyelveken szólásnak, az Újszövetségből azonban világosan kiderül, hogy az egyház megfelelő működése szempontjából más ajándékok sokkal fontosabbak. Pál a prófétaság ajándékát nevezi a leginkább kívánatosnak…" (SDA Bible Commentary, 12. köt. 610. old.).

„A zsidók szinte minden nép között szétszórva éltek, más és más nyelveken beszéltek… A különféle nyelvek nagy akadályt jelentettek Isten szolgáinak, akik munkájukat végezve a Krisztusról szóló tant akarták eljuttatni »a földnek mind végső határáig«. Az emberek szemében az bizonyította a legjobban Krisztus bizonyságtevőinek a szavait, hogy Isten ilyen csodálatos módon adta meg azt, amivel az apostolok nem rendelkeztek" (Ellen G. White: A megváltás története, 242—243. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a keddi rész utolsó kérdésére adott válaszunkat! Mit nevezünk csodának? Hogyan hat hitünkre a csodák valósága? Mi a veszélye annak, ha valaki csak a csodákra alapozza hitét?

2. Beszélgessünk Ellen G. White szolgálatáról és a prófétaság ajándékáról! Mit tudhatunk meg ennek az ajándéknak a segítségével arról, hogy általánosságban véve mi az ajándékok célja az egyházban?

3. Beszélgessünk a csoport tagjainak lelki ajándékairól! Hogyan segíthetünk egymásnak megbizonyosodni arról, hogy ki milyen ajándékot kapott? Mivel lehetünk egymás segítségére az ajándékok hasznosításában?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: