Április 21.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Az apostolok története: 23, 26—27, 34—35. old.; Jézus élete: 73—77, 573—579. old.

„A Szentlélek Krisztus képviselője, jóllehet teljesen független az emberi természettől. Az emberi test kötöttsége miatt Krisztus nem tudott egy és ugyanazon időben mindenütt jelen lenni. Azért éppen a követői érdeke volt az, hogy Krisztus elmenjen az Atyához, és elküldje a Lelket utódjaként a földre. Ezután senkinek sem lehetett semmi előnye tartózkodási helyéből vagy Krisztussal való személyes kapcsolatából eredően. A Szentlélek által ettől kezdve az Üdvözítő minden ember számára elérhetővé lett. Ebben az értelemben Krisztus közelebb lehetett követőihez, mintha nem ment volna fel a mennyekbe" (Ellen G. White: Jézus élete, 575. old.).

„Ha Jézusra nézünk, és bízunk benne, olyan hatalmat hívunk segítségül, amely legyőzte az ellenséget a csata mezején, és aki minden kísértésben utat nyit a menekülésre. Amikor Sátán áradatként előretör, kísértéseit a Lélek kardjával kell fogadnunk. Akkor Jézus lesz a segítőnk, magasra emeli zászlaját értünk Sátánnal szemben" (Ellen G. White: Testimonies for the Church, 5. köt. 426. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljünk arról, ki hogyan válaszolt a csütörtöki rész utolsó kérdésére!

2. Ismerünk-e valakit, aki a megpróbáltatás tüzét szenvedi el mostanában? Hogyan fejezhetnénk ki közösen együttérzésünket, hogy törődünk vele? Hogyan segíthetünk kézzelfogható módon azoknak, akik próbával küszködnek?

3. Milyen tekintetben mondhatjuk, hogy a Szentlélekhez hasonló munkát végzünk, amikor vigasztaljuk, bátorítjuk és tanítjuk egymást? Nem éppen ezzel bizonyítjuk, hogy a Lélek valóban munkálkodik az életünkben? Még miben mutatkozik meg a Szentlélek hatása bennünk? Hogyan illeszkedik a Szentlélek bennünk végzett munkája ahhoz a bibliai parancshoz, hogy szeressük, szolgáljuk egymást?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: