A Szentlélek ígérete

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 31:3; 4Mózes 11:25; Ésaiás 6:1—7; 48:10; Ezékiel 36:25—27; Malakiás 3:2—3; Máté 3:11; Róma 8:9; 2Korintus 3:3; 5:17; 7:1

„És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké" (Jn 14:16).

Az Ószövetség írói közül többen is szóltak a Szentlélek kitöltetéséről (Jóel 2:28—29). Keresztelő János, Jézus előfutára arról beszélt a tömegnek, hogy aki utána jön, a Messiás, Szentlélekkel és tűzzel kereszteli meg azokat, akik megtérnek.

A tanítványok mégsem érezték, hogy Mesterük földi szolgálata idején szükségük lett volna a Szentlélekre. Krisztus a közelükben volt. Miért lett volna szükségük másra?

Természetesen Jézus nem maradt mindvégig velünk, legalábbis testileg nem. A megváltási terv szerint el kellett mennie, hogy engesztelő áldozata érdemeivel a mennyei szentélyben szolgáljon, mielőtt visszajön a földre, magához venni a vérén megváltottakat.

Ezért megígérte, hogy elküldi tanítványainak a Szentlelket. Nem követhették szeretett Mesterüket oda, ahova menni készült, de a Lélek lesz vezetőjük és vigasztalójuk.

Az ígéret szerint az eljövendő Vigasztaló a tanítványok állandó társául szegődik. Ő tartja meg és vigasztalja a tanítványokat a veszteségek idején, kárpótolja őket Barátjuk távozása után. A héten majd láthatjuk, hogy a Lélek ígérete nem csak nekik szólt, hanem nekünk is.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: