Április 14.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Jézus élete: 51—54, 83—85, 93—95. old.; A nagy Orvos lábnyomán: 345—346. old.; Ésaiás 58.

„Jézus a mi példaképünk… Életének az volt a célja, hogy Atyjának az élet mindennapi dolgaiban is örömöt szerezzen, tisztelje és dicsőítse Őt. Munkásságát azzal kezdte, hogy megtisztelte a mindennapi kenyérért keményen megdolgozó kézműves szerény mesterségét. Éppúgy az Istennek szolgált, amikor a gyalupadnál dolgozott, mint amikor a néptömeg előtt csodákat művelt. Minden fiatal, aki Krisztus hűségének és engedelmességének példáját követi egyszerű otthonában, igényelheti azokat a szavakat, amiket Atyja mondott róla a Szentlélek által: »Ímé az én szolgám, akit gyámolítok, az én választottam, akit szívem kedvel« (Ésa 42:1)" (Ellen G. White: Jézus élete, 53—54. old.).

Mindaz, ami Krisztus életének része volt, a Lélek hatalma által történt: (1) fogantatása (Lk 1:35); (2) keresztsége (Lk 3:21—22); megigazulása, igaz életének megnyilvánulása (1Tim 3:16); az útmutatás szolgálata (Lk 4:1; 2:49); (5) csodái (Mt 12:28); (6) feltámadása (1Pt 3:18). Mindez nagy erővel mutat rá arra, milyen szerepet is tölt be a Szentlélek a megváltási tervben és az életünkben.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban Jézus testet öltéséről, arról, mit jelent, hogy maga Isten volt hajlandó „lejönni" a földre, és meghalni bűneinkért. Milyen reménységet nyújt ez az igazság?

2. Ellen G. White is ír arról, hogy különböző történetek keringtek Jézus „törvénytelen" születéséről. Milyen tanulságokat vonhatunk le ebből a saját életünkben? Ismerünk-e valakit, aki pl. házasságon kívül élve gyereket vár, vagy valami más hibát követett el? Mivel segíthetne a szombatiskolai csoportunk neki, ahelyett hogy csak pletykákat terjesztenénk?

3. Milyen gyakorlati utat-módot találhatunk arra, hogy szombatiskolai csoportunk együtt követhesse Jézus példáját, pl. a beteglátogatásban, az emberek megvendégelésében? Hogyan jelzi a Szentlélek munkáját életünkben az, ha ilyen dolgokkal foglalkozunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: