Jézus és a Szentlélek

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:2; Jób 33:4; Máté 1:18—20; 3:16—17; Lukács 1:35; János 3:3—8, 34; Róma 8:11; Zsidók 9:14

„És felelvén az angyal, monda néki: A Szentlélek száll tereád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hívatik, Isten Fiának" (Lk 1:35).

A Szentlélek által történt Jézus testet öltése és földre jövetele. Jézus úgy fogantatott, hogy Máriát beárnyékozta a Szentlélek. Keresztségekor, mielőtt elkezdte nyilvános szolgálatát, megáldotta a Lélek, aki galamb formájában rászállt, majd pedig a keresztség után azonnal kivezette a pusztába.

Szolgálata során mindvégig a Lélek vezette Jézust, aki fenntartás nélkül, maradéktalanul elkötelezte magát Atyja akaratának teljesítésére, amint az feltárult előtte a szent írásokban és a Lélek késztetése által. Teljesen alávetette hajlamait Istennek. Egyáltalán nem vágyott jobban a halálra 33 évesen, mint mi, sőt könyörgött Atyjának, hogy ha lehetséges, vegye el tőle ezt a poharat. Mégis inkább választotta a halált 33 évesen, mint hogy Atyja akarata ellen tegyen. Nem ragaszkodott a saját akaratához, pedig könnyedén elkerülhette volna végzetét.

Munkáját, szolgálatát és csodáit a Szentlélek irányításával végezte, ahogy nekünk is tennünk kell.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: