Április 7.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Krisztus példázatai című könyvéből A farizeus és a vámszedő imája, 104—106. old.; Találkozás a Vőlegénnyel című részt, 282—284. old. A Jézus élete című könyvéből 149, 380—382. old. A nagy Orvos lábnyomán című könyvéből 22—23. old. A nagy küzdelem című könyvéből 379—381. old. A Jézushoz vezető út című könyvéből A tanítványság próbaköve című részt, 48—49. old.

Maga Jézus mondott egy másik példát a Szentlélek munkájának bemutatására, amikor a szél fújásához hasonlította annak munkáját (Jn 3:8). A szelet nem látjuk, nem tudjuk, honnan jön, hova megy. A szél tehát láthatatlan, ám a hatása nyilvánvaló. Jézus a Szentlelket a szélhez hasonlította. Nem látjuk, de munkájának eredményét figyelemmel kísérhetjük az emberek megváltozott életében. A Lélek maga titokzatos. A Szentháromság egyik, méghozzá a legkevésbé ismert személye. Jézus azért jött, hogy kijelentse, bemutassa az Atyát (lásd: Jn 1:18), és az emberek látták Jézust emberi alakban. A Lelket azonban soha senki nem látta, és senki nem is jelentette ki nekünk.

„Krisztus Isten Lelkének szimbólumaként beszélt a szélről. Amint a szél fú, ahová akar, de nem tudjuk, honnan jön és hová tart, így van ez Isten Lelkével is. Nem tudjuk, ki által nyilatkozik meg" (Ellen G. White: Selected Messages, 2. köt. 15. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban a szerdai rész utolsó kérdésére adott válaszról! Milyen ígéretek kerülnek újból és újból elő?

2. E heti tanulmányunk kiemeli, hogy milyen változást idéz elő a Szentlélek az egyes emberek életében, és azoknak hogyan kell megnyilvánulnia. Hogyan hat a Szentlélek az egyház egészére? Milyen változást hozhat létre az egész egyházban? Hogyan nyilvánul meg ez a változás, pl. abban, ahogy a gyülekezet viszonyul a környezetéhez?

3. Mit tehet szombatiskolai csoportunk azért, hogy a gyülekezet egésze még inkább befogadja a Szentlélek hatalmát és munkáját?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: