A Szentlélek bibliai jelképei

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 3:11; 10:16; János 1:9, 32; 7:37—39; 2Korintus 1:20—22; 1Péter 1:22

„A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy; így van mindenki, aki a Lélektől született" (Jn 3:8).

Úgy az Ószövetség, mint az Újszövetség gyakran utal a Lélekre különféle jelképek által, azonkívül hogy név szerint is említi Őket. Csak úgy érthetjük meg igazán a Lélek munkáját és szolgálatát saját életünkben, ha ismerjük a rá vonatkozó jelképeket, képeket és példákat.

„Bennünk él, mint Fény, amely világosságot kelt; mint Barát, aki tanácsol; frissítő Víz, Vigasztaló, amely vidámmá tesz bennünket; felkészítő Tanár; irányt mutató Vezető; mint Olaj, amely segít világítani; tisztító Tűz; mint Galamb, amely együttérzést kelt bennünk; biztonságot adó Pecsét; Bizonyságtétel, amely megerősít; megtartó Erő, imára buzdító Hatalom; mint a gyümölcstermés Forrása; növekedést adó Életerő; mint Emlékeztető, amelyik felhívja a figyelmünket Isten minden nagyszerű ajándékára, amely mind igen biztos Krisztusban — és bennünk az eljövendő dicsőség legbiztosabb záloga" (Emblems of the Holy Spirit, Grand Rapids, Mich., Kregel Publications, 1971. 246. old.).

Ezen a héten megvizsgálunk e jelképek közül néhányat, és megnézzük, mit is jelentenek.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 2. negyedév

A Szentlélek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: