Március 17.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Boldog otthon c. könyvéből Az eredményes bizonyságtevő c. fejezet, 34–37. old.; A hitetlen házastárs iránt tanúsított magatartás c. fejezet, 294–297. old.; A nagy Orvos lábnyomán c. könyvéből a Szolgálat a családban c. fejezet, 243–247. old.; a Próféták és királyok c. könyvéből Babilónia követei c. fejezet, 211–216. old. Az otthon szerepe a missziómunkában. „Az emberi szívre és életre sokkal inkább hat a tiszta családi élet, mint bármilyen prédikáció… Talán szűknek érezzük azt a kört, amelyre hatásunk kiterjed. Lehetőségeinket csekélynek, a rendelkezésünkre álló alkalmat kevésnek, képességeinket korlátozottnak tartjuk. Mégis nagyszerű alkalmaink adódnak, ha hűségesen felhasználjuk otthonunkat" (Ellen G. White: The Ministry of Healing, 352–353. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Van-e valaki a csoportunkban, aki azért fogadta el Krisztust, mert olyan nagy hatással volt rá egy család légköre?

2. Mivel segíthet az osztályunk annak, akinek a házastársa nem hisz Istenben?

3. Milyen, a hittel ellentétes nyomás nehezedik a családokra otthon? Soroljuk fel azt is, milyen megoldást találhatunk ezekre!

ÖSSZEFOGLALÁS: A keresztények magánéletükben is bizonyságot tesznek gyerekeiknek, házastársuknak, rokonaiknak és vendégeiknek. Talán nem mindig sikerül úgy beszélni a hitünkről otthon, ahogy szeretnénk. Az is lehet, hogy nem térnek meg a rokonok vagy a látogatók, de az önmagukban nem tökéletes családtagok a tökéletes Megváltóhoz akarják vezetni az embereket. Krisztus nevében a vendégszeretetünkkel a kegyelem országába szeretnénk eljuttatni mindenkit, akivel csak kapcsolatba kerülünk.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: