CSALÁDI ÉLET

Kövessük nyomon a következő versekben, milyen értelemben szerepel az Újszövetségben a követői vagy követni szó. Mire utal a kereszténnyé válással és a keresztény növekedéssel kapcsolatban? Eszerint milyen kapcsolat van a példaadás és a bizonyságtétel között? 1Kor 4:16; Ef 5:1; 1Thessz 1:6; Zsid 6:12; 13:7; 3Jn 11

Az Újszövetség hangsúlyozza a példa követését, utánzását, aminek a tanulás folyamatában igen fontos szerepe van. Az emberek általában hasonulnak ahhoz, akit vagy amit figyelnek. Ez az elv általánosságban igaz a különböző emberi kapcsolatokra, de különösen a családra, ahol gyakran utánozzuk egymást. A gyerekek utánozzák szüleiket, testvéreiket és a házasfelek is egymást. Megszívlelendő gondolat lehet ez a párok, családok számára azzal kapcsolatban, hogyan tehetnek bizonyságot más pároknak, családoknak.

Amikor meghívnak más párokat vendégségbe, beszélgetésre vagy a Biblia tanulmányozására, esetleg elmennek egy házassági szemináriumra, a vendégek a keresztény családi élet példáját láthatják készségességük, egymás iránti kedvességük, beszédük által abban, ahogy megoldják a felmerülő problémákat, vagy kezelik a közöttük meglévő különbséget.

Krisztus követői. Nincs tökéletes ember, de a keresztény családnak nem is a tökéletesség legfőbb példájáról kell bizonyságot tennie. Az Újszövetség arra bátorít, hogy kövessük, utánozzuk Krisztus tanítványait. Ennek az a lényege, hogy az emberek úgy fogadják el a keresztény hitet, amint látják, hogy a hozzájuk hasonló gyarló emberek életében megmutatkozik.

Mi az, ami miatt mindig résen kell állnunk? Jer 17:9; Jn 2:25; Róm 2:23

Mit tehetünk azért, hogy családunk vonzóbb példája legyen a kereszténységnek?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: