KEZDJÜK A CSALÁDBAN!

Természetesen először saját családunk tagjainak akarunk beszélni az evangéliumról. Nincs is ennél fontosabb misszióterület.

Lelkes beszámoló. András nem csak elmesélte testvérének azt, hogy kivel beszélt, hanem meg is szervezte Simonnak a találkozót Jézussal. Milyen egyszerű a képlete annak, ahogy rokonainknak beszélhetünk az evangéliumról! A lelkes beszámolót követően András bemutatta Jézust személyesen, majd viszszalépett. Ekkor Jézus és Péter már közvetlenül ismerték egymást.

Hogyan beszélhetünk hitünkről otthon? Mire következtethetünk ezzel kapcsolatban Jn 1:40–42 verseiből? Lásd még: 5Móz 6:6–7; Ruth 1:14–18

Mit tudhatunk meg Naómi missziós törekvéseiről (Ruth 1:8–22)?

Ruth a lehető legnehezebb pillanatokban is látta Naómit: amikor el akarta küldeni menyét, és akkor is, amikor haraggal, összetörve Istent okolta a bajokért, kesergett veszteségei miatt (Ruth 1:15, 20–21). A fiatalok meg tudják találni a tökéletes Istent, és hűségesek is lehetnek hozzá, még akkor is, ha gyarló embereken keresztül ismerték meg. Ruth személyénél nem is találhatnánk erre ékesebb példát.

Családunk a legfontosabb misszióterület. Hat-e ez a gondolat arra, ahogy a velünk egy fedél alatt lakókkal viselkedünk? Mit tehet a család azokért a rokonokért, akik még nem fogadták el Krisztust?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: