OKULJUNK A KIRÁLY HIBÁJÁBÓL!

Olvassuk el Ezékiás király gyógyulásának és a babilóniai követek látogatásának történetét! 2Krón 32:25, 31; Ésa 38; 39

A Szentírásból tudjuk, hogy a követeket nagyon érdekelte Ezékiás király csodálatos gyógyulása, úgy tűnik azonban, a király nem is beszélt nekik róla. Nem emelte ki azokat a dolgokat, amelyeket hallva az érdeklődő követek elfogadhatták volna az igaz Isten ismeretét. Megdöbbentő a nagy ellentét: a király a 38. fejezetben hálálkodik a gyógyulása miatt, a 39. fejezetben azonban némán hallgat róla.

Az alábbiakban foglaltuk össze a családi életre vonatkoztatva Ezékiás király történetének néhány tanulságát! Még mit tehetnénk hozzá?

* A keresztény családoknál tett minden látogatás alkalom, hogy az emberek Krisztus követőivel találkozzanak.

* Csak ritkán fordul elő, hogy a vendég akarja lelki témára terelni a beszélgetést. A keresztények igyekezzenek tapintattal és a megfelelő módon megragadni az alkalmat, hogy beszélhessenek a jó hírről!

* A keresztényeknek nem az anyagi javaikkal vagy eredményeikkel kell dicsekedni, még ha tudják is, hogy Isten áldásaként kapták azokat. Isten azért hívott el, hogy „hirdessétek annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el" (1Pt 2:9). Ezékiás példájával fogalmazva azt is mondhatnánk, hogy a halál szélén álltunk, de Krisztus meggyógyított. Holtak voltunk bűneinkben, Krisztus azonban feltámasztott és maga mellé ültetett a mennyben (Ef 2:4–6).

Hogyan ragadhatjuk meg a lehetőséget otthonunkban a bizonyságtevésre? Mit tegyünk, hogy határozottabban beszéljünk hitünkről vendégeinknek?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: