Február 24.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Boldog otthon c. könyvéből a Szent kör c. fejezet, 151–153. old. Elsődleges feladat. „A keresztények elsődleges feladata, hogy összetartóak legyenek a családi életben… Minél szorosabb az összetartozás a család tagjai között az otthoni feladatok végzésében, annál jobb és hathatósabb lesz az a befolyás, amelyet az édesapa és édesanya, a fiúk és lányok a családi körön kívül kifejtenek" (Ellen G. White: The Adventist Home, 37. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Milyen hatások gyengítik a család egységét társadalmunkban? Mit tanácsolhatunk az ezekkel a hatásokkal küzdő családoknak?

2. Van-e a gyülekezetünkben olyan család, amelyik mostanában bomlott fel? Ha igen, mivel segíthetünk nekik?

3. Beszélgessünk az engedelmességről! Hogy értsük ezt a kérdést keresztény környezetben? Hogyan lehet az engedelmesség elvével visszaélni?

ÖSSZEFOGLALÁS: A Biblia a középpontra, Krisztusra mutat, aki saját testében a kereszten összefog minden megszakadt kapcsolatot. Szeretete körülveszi, és megnyeri a bűnösöket. Krisztus szeretetteljes, gondoskodó közösséggé formálja az embereket, ami ámulatba ejti a világot, és dicsőséget szerez Istennek.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: