FOGADALMUNKHOZ HÍVEN

A családi összetartás és egység végeredményben a családtagoknak, főként a házasfeleknek az elkötelezettségétől függ, hogy őszintén törődnek-e egymással. A bibliai történelem telis-tele van a megszegett fogadalmak, a megtört bizalom és az elkötelezettség hiánya sajnálatos példáival. A Szentírásban azonban megtalálhatjuk azoknak az embereknek a lelkesítő történetét is, akik Isten segítségével őszintén kitartottak barátaik, családjuk mellett, betartották ígéreteiket.

Nézzük meg, mennyire ragaszkodtak egymáshoz a következő családok! Mit tehettek volna egyesek, hogy a családi kötelék szorosabb maradjon közöttük? Másokat mi késztetett összetartásra?

* Szülő-gyermek kapcsolat (1Móz 33:12–14; 2Móz 2:1–10)

* Testvéri kapcsolat (1Móz 37:17–28)

* Családi kötelék (Ruth 1:16–18; 2:11–12, 20; 3:9–13; 4:10, 13)

* Házastársi kapcsolat (Hós 1:2–3, 6, 8; 3:1–3)

Ha elkötelezzük magunkat egy másik ember mellett, mint pl. a házasságkötéskor vagy a gyermekvállalás, ill. örökbefogadás előtt, mindent meg kell tennünk, hogy hűségesen ki tudjunk tartani fogadalmunk mellett. Életünk egy fontos területe felett át kell adnunk az uralmat. A törvények ugyan határt szabhatnak a helytelen viselkedésnek, de a házastársi és családi kapcsolat jó működéséhez ez még nem elég, ehhez szeretet kell.

Mit jelent nekünk személy szerint, ha tudjuk, hogy Jézus hűségesen kitart mellettünk (Zsid 13:5)? Mire késztessen hűsége? Hogyan viszonyuljunk Istenhez, házastársunkhoz, gyermekeinkhez és hittestvéreinkhez mi, akik az Úr szeretetét élvezzük?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: