ŐRKÖDJÜNK A TEREMTŐ AJÁNDÉKA FELETT!

Istennek különleges célja volt azzal, hogy férfinek és nőnek teremtette az embert (1Móz 1:26–28). Mindkettő külön-külön is hordozza Isten képét, de a két nemnek a házasságban történő eggyé válása bizonyos módon utal a Szentháromságon belüli egységre. A férfi és a nő egysége pedig új élet létrehozásának eszköze, amiben szintén eredeti módon fejeződik ki az ember istenképűsége.

Milyen véleményt képvisel a Szentírás a szexualitásnak a Teremtő tervével ellentétes formáival kapcsolatban? 3Móz 20:7–21; Róm 1:24–27; 1Kor 6:9–20

A Szentírás helyteleníti mindazt, ami megrontja vagy elpusztítja Isten képét az emberben. Isten megtiltott bizonyos dolgokat a nemi élet terén, így vezeti népét, hogy megmaradjanak a házasság célja mellett. Az embert bűntudat gyötri, amikor tettei törvénybe ütköznek.

Hogyan viszonyuljanak a bűnös világban élő keresztény hívők a nemi élethez, akár önmagukról, akár másokról van szó? Milyen útmutatást találunk a Bibliában? Róm 8:1–14; 1Kor 6:15–20; 2Kor 10:5; Gal 5:24; Kol 3:3–10; 1Thessz 5:23–24

Hittel várják azt az időt, miközben úgy tekinthetnek önmagukra, mint akik Krisztus kereszthalála által meghaltak a bűnnek, feltámadása által pedig új életre keltek vele. Szüntelenül imádkozva, vigyázva, a Szentlélek ereje által bűnös természetüket megfeszítettnek tartják. Gondolatban is igyekeznek engedelmeskedni Krisztusnak. Tudják, Istené az egész testük, Istentől kapták nemüket is, ezért Isten terve szerint kívánnak élni.

Hogyan viszonyuljon az egyházunk például a homoszexuálisokhoz?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: