Február 3.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Jézus élete c. könyvének Jézus megáldja a gyermekeket c. fejezete, 431–435. old.

Apáról fiúra szálló szent üzenet. „Gyermekkorában József sokat hallott Isten szeretetéről és félelméről. A szíriai égbolt alatt apja sokszor beszélt neki a sátorban a bételi éjszakai látomásról, a mennyet a földdel összekötő létráról, az azon le és fel járkáló angyalokról, és arról, aki a mennyei trónon ülve megmutatta magát Jákobnak. Hallott a Jabbok révénél lezajlott küzdelemről, amikor a dédelgetett bűnöktől elfordulva Jákob győzelmet aratott…

Lelkierőt és szilárd elveket nyert Istennel való kapcsolata által úgy, hogy tanulmányozta a természet világát és az apáról fiúra szálló szent hagyaték nagyszerű igazságát" (Ellen G. White: Education, 52. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Lehetőség szerint beszéljenek a csoport tagjai szüleikkel vagy gyermekeikkel való kapcsolatukról! Mit tanultak bizonyos esetekből, amelyek segíthetnek a csoport más tagjainak is jobb viszonyt kialakítani a rokonokkal?

2. Az értékek átadása terén milyen nehézséggel kell szembenézni azoknak a szülőknek, akiknek a házassága válságban van, vagy egyedül nevelik gyermekeiket? Mivel küzdenek azok, akiknek a házastársa nem keresztény vagy más hitet vall?

ÖSSZEFOGLALÁS: A Szentírás egészében olvashatunk arról, milyen fontos, hogy a szülők átadják a hitet gyermekeiknek. A szülők Istenbe és Igéjébe vetett élő hite családi életük minden területén megmutatkozik.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: