Január 27.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Az anya munkájának félreértése c. fejezet Ellen G. White: Boldog otthon c. könyvéből, 205–208. old. Az Úr családjának fiatal tagjai: „Gyermekeitek az Úr családjának fiatal tagjai, kiket mennyei Atyánk gondjaitokra bízott, hogy képezve és nevelve felkészítsétek őket a mennyre" (Ellen G. White: Child Guidance, 251. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Soroljuk fel a fentebbi idézetben szereplő nevelési elveket! Mi az, amit jó lenne megváltoztatni a gyermekeinkkel való kapcsolat terén?

2. Vannak a gyülekezetünkben olyan gyerekek, akiket szüleik egyedül nevelnek, vagy akiknek az otthonában komolyabb probléma volt az utóbbi időben? Ha igen (és ha megvalósítható), gondoljon ki a csoport valamit, amivel segítségükre lehet!

ÖSSZEFOGLALÁS: A gyerekek az Úr családjának fiatal tagjai. A keresztény családok mint Isten felelősségteljes sáfárai, kérjék Isten vezetését, amikor arról gondolkodnak, hogy magukra vállalják-e a szülői felelősséget, és ha igen, hány gyermekről tudnak megfelelően gondoskodni! Isten sok-sok tanáccsal látja el a szülőket Igéjében. Fontos tanulság rejlik abban is, ahogy az Úr tanította, fegyelmezte népét.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: