Január 20.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Ellen G. White: Boldog otthon c. könyvéből Az édeni „minta-otthon" c. fejezet, 25–27. old.; A nagy Orvos lábnyomán c. könyvéből A család alapítói c. fejezet, 248–252. old. Józan döntés a házasságkötés előtt. „A családi kötelék a világon a legszorosabb, a leggyengédebb és a legszentebb. Isten az emberek áldásául szánta. Áldás is, ha józanul, Isten iránti tisztelettel lépnek bele, ha a házasfelek kellő tiszteletben tartják a házassággal járó kötelezettségeket" (Ellen G. White: The Adventist Home, 18. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Olvassuk fel a csoportban a második idézetet Ellen G. White-tól! Beszélgessünk az itt közölt elvekről! Milyen hatása lenne szinte minden házasságra, ha ezek szerint az elvek szerint élnénk?

2. Az előbbi választ is figyelembe véve válaszoljunk a következő kérdésre: Melyek azok a tényezők, amelyek általában váláshoz vezetnek?

3. Mennyiben egyeznek meg a jó házasságban működő elvek azokkal, amelyek más kapcsolatokat is egészségessé tesznek?

ÖSSZEFOGLALÁS: A bűn megrontotta a házasságot is, de Krisztus által Isten helyreállíthatja azt, amit a bűn tönkretett.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: