ISTEN TEREMTÉSI TERVE A BŰNÖS VILÁGBAN

Hogyan nyilatkozott Jézus a házassággal kapcsolatos isteni tervről és a bűnös világban tapasztalható valós helyzetről, amely a házasság ellen hat? Mt 19:3–9

Jézus újból kijelentette, hogy Isten terve szerint a házasság egy férfi és egy nő egész életre szóló egysége. Krisztus követői Isten terve szerint akarnak élni. Tudják, hogy amit Isten megkíván, annak megvalósításához erőt is ad kegyelme és bennünk lakozó Szentlelke által. A keresztények fontos felelőssége a házasságkötés előtt imádkozni, hogy bölcsen dönthessenek a párválasztásról, és alaposan felkészüljenek a házaséletre. A házasélet során pedig szent kötelességüknek tartsák, hogy hűek maradjanak egymásnak tett fogadalmukhoz, Isten kegyelmét igényelve igyekezzenek összeszokni és együtt fejlődni.

Ha egy házasság válságba jut, próbáljon megtenni mindent a megbékélésért, aki csak a házasfelek segítségére lehet! Nem szabad könnyelműen venni a válást. A Szentírás útmutatást ad a megromlott kapcsolatok helyreállításához (Hós 3:1–3; 1Kor 7:10–11; 13:4–7; Gal 6:1). Ha mégis elválasztják a feleket, a volt társakat arra kell bátorítani, hogy az Úr segítségét kérve gondolkozzanak el életükről, és ismerjék meg Istennek rájuk vonatkozó akaratát! Az Úrnál vigasztalást talál minden megsebzett ember. Isten elfogadja azoknak is a szívből fakadó, őszinte bűnbánatát, akik bármilyen szörnyű bűnt elkövettek, még akkor is, ha a következményeket nem lehet helyrehozni. Az uralomról. „Se a férj, se a feleség ne törekedjen uralomra! Az Úr lefektette azt az elvet, amelyhez igazodni kell ebben a kérdésben. A férj szeresse feleségét, amint Krisztus szereti az egyházat! A feleség tisztelje és szeresse férjét! Mindketten igyekezzenek szeretetteljes légkört kialakítani, határozzák el, hogy nem szomorítják meg egymást, nem ártanak egymásnak" (Ellen G. White: Testimonies for the Church, 7. köt., 47. old.).

Hogyan állhat ki az egyház Istennek a házasságra vonatkozó eredeti terve mellett úgy, hogy ugyanakkor megértést, együttérzést és segítséget is adjon a hívőknek, hogy a válás után újrakezdhessék életüket?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: