AZ EMBERI KAPCSOLATOKAT SZABÁLYOZÓ ELVEK

Az emberi kapcsolatokat szabályozó elvek között a lelki tanácsok egészen más csoportjával is találkozunk a Bibliában. A Példabeszédek könyvében olvashatjuk a legnagyobb ilyen gyűjteményt.

Milyen igazságokat mutatnak be az emberi kapcsolatokat szabályozó elvek? Hogyan nyerhette az író az ihletett gondolatokat?

Péld 12:24 ________________________________________________

Péld 15:1 ________________________________________________

Péld 17:9 ________________________________________________

Péld 17:22 ________________________________________________

Salamon éles szemmel figyelte a világot. Országa fővárosa, Jeruzsálem a fő kereskedelmi utak csomópontjában helyezkedett el, így a király is megismerkedhetett a világ különböző pontjairól való emberekkel. A Szentlélek ihletésére különösen az emberi természet tanulmányozására összpontosított. A Példabeszédek könyvében feljegyzett megfigyelései olyan egyetemes elveket közölnek, amelyek meghatározzák az emberek érzéseit és cselekedeteit.

Hogy hatott a bűn a belénk plántált elvekre, amelyek az emberi kapcsolatainkat szabályozzák? Milyen az evangélium hatása? A válaszadáshoz olvassuk el Mt 12:34–35 és Fil 2:2–11 verseit!

A bűn, amelyet egy veszélyes számítógépes vírushoz hasonlíthatnánk, belülről rontja meg az embert, önzővé teszi, és zavarja fizikai, szellemi, társadalmi, érzelmi és lelki életét egyaránt. Az evangélium helyreállítja kapcsolatunkat Istennel és a többi emberrel Krisztusban (2Kor 5:18–19).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2006. 1. negyedév

Családok Isten családjában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: