December 16.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: A világegyetemben dúló háborúról: „Isten Igéjéből megtudhatjuk, hogy a világmindenségben két erő küzd egymással, és mindkettő befolyásolja, irányítja az embereket. Mindkét fél hat minden emberre. Az Isten uralma alatt élő emberek, akik a mennyei angyalok befolyása alatt állnak, képesek lesznek felismerni a sötétség erőinek láthatatlan, de annál körmönfontabb cselvetéseit. Szünet nélkül, komolyan igyekezzenek Isten akarata szerint élni, akik a mennyei munkásokkal összhangban kívánnak maradni! Semmi szín alatt ne engedjenek teret Sátánnak és angyalainak!" – (Ellen G. White megjegyzései, Seventh-day Adventist Bible Commentary, 6. köt. 1119. old.).

Az egész életen át tartó háborúságról: „Az ellenség minden érvet, minden csalást latba vet, hogy gúzsba kösse az embert, tehát ha el akarjuk nyerni az élet koronáját, komoly, kitartó erőfeszítéseket kell tennünk. Nem rakhatjuk le a fegyvert, és nem távozhatunk a csatamezőről addig, amíg Megváltónk segítségével diadalt nem aratunk!

Biztonságban vagyunk mindaddig, amíg nem vesszük le tekintetünket hitünk szerzőjéről és bevégzőjéről. Ehhez azonban szükséges, hogy az odafelvalókkal törődjünk és ne csak a földi dolgokkal. Hit által emelkedjünk mind magasabbra Krisztus kegyelmének ismeretében! Ha naponként elgondolkodunk páratlan jóságáról, egyre inkább felnövünk dicsősége képmásához" – (Ellen G. White: My Life Today, 105. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Olvassuk fel a csoportunkban 2Kor 10:3–5 verseit! Mit tudhatunk meg a lelki küzdelemről?

2. Sátán gyakori csalása, hogy az igazságba burkoltan egy kevés hamisságot kever (például szolgálhat erre az a téves felfogás, miszerint Isten áldásának, elismerésének jele volna az anyagi jólét). Milyen példákat említhetünk még arra, hogy Sátán az igazságot és a hamisságot elegyítve igyekszik megtéveszteni?

3. Ismerünk valakit, aki épp most vív nehéz lelki küzdelmet? Mivel mutathatjuk meg, hogy odafigyelünk rá és törődünk vele?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: