Harc a gonosz ellen

E HETI TANULMÁNYUNK: Ésaiás 35:4; Dániel 10:19; Lukács 22:31; Róma 7:15–20; Efézus 6:10–12; 2Timóteus 4:7–8; Jelenések 12:9

„Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak" (Ef 6:12).

A küzdelem valóságos. A Bibliában két igen fontos beszámolót olvashatunk. Az első arról szól, hogy Isten tökéletes világot teremtett, amit Ádám és Éva gondjaira bízott (1Móz 1:27–28). A második azt mondja el, hogy Sátán Isten elleni lázadásra vette rá Ádámot és Évát, amivel rászabadította a bűn átkát a világra és az egész emberiségre (1Móz 3). A Bibliában azonban olvashatunk két jó hírről is. Az első: Isten elküldte Fiát a földre, hogy meghaljon a világ bűneiért, és megbékéltesse önmagával az elbukott emberi családot (2Kor 5:14–18). A kereszt és Krisztus feltámadása a biztosítéka annak, hogy Sátán meg a bűn örökre elpusztul a világ végén. A másik jó hír pedig, hogy Isten új eget és új földet teremt a megváltottak otthonául (Jn 14:1–3).

Az ihletett Ige végigvezet a Krisztus és Sátán között zajló nagy küzdelmen, aminek mindannyian részesei vagyunk. Leírja, hogyan zajlik, és megmutatja veszélyeit. Ezen a héten Pál üzenetének azt a részét vizsgáljuk, amiből megtudhatjuk, hogyan szerezhetjük meg a győzelmet.

A HÉT FŐBB KÉRDÉSEI: Milyen harcot kell megvívnunk, és mennyire valóságos ez a küzdelem? Milyen cselfogásokhoz folyamodik az ördög? Hol és hogyan küzdünk meg vele? Milyen ígéreteket találunk a Sátán feletti győzelemmel kapcsolatban?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: