December 9.

TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA: Szülők és gyermekek kapcsolatáról: „Szülők, Isten azt várja el tőletek, hogy családotokat a mennyei család mintájára alakítsátok. Őrizzétek gyermekeiteket! Legyetek kedvesek és gyöngédek velük! A szeretet aranyszála kapcsolja össze az apát, az anyát és a gyermekeket. A rendezett, fegyelmezett családi élet minden prédikációnál jobban bemutatja a kereszténység erejét" – (Ellen G. White: Seventh-day Adventist Bible Commentary, 6. köt. 1118. old.).

Férjek és feleségek kapcsolatáról: „Sok férj a feleségével való kapcsolatával nem ad hű képet az Úr Jézus és egyháza kapcsolatáról, mert nem az Úr útján jár. Hangoztatják, hogy feleségük mindenben engedelmességgel tartozik nekik. Pedig nem az volt Isten terve, hogy a férj, mint családfő birtokolja a kizárólagos uralmat, amikor ő maga nem hajol meg Krisztus előtt. Krisztus uralma alatt kell állnia, hogy példájával bemutassa Krisztus és egyháza kapcsolatát. Ki ne ejtse a száján az az ember, hogy a férj feje a feleségnek, és a feleség mindenben engedelmességgel tartozik neki, aki goromba, durva, erőszakos, önző, nyers és mindenkin átgázol! A hasonlat igazi értelmében véve nem ő az Úr, nem ő a férj" – (Ellen G. White: The Adventist Home, 117. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Tegyük fel, tudomásunkra jut, hogy gyülekezetünk egyik tagját folyamatosan bántalmazza a házastársa. Mit tehet a gyülekezet ilyen esetben?

2. Mit tegyen az egyház fontos társadalmi kérdések ügyében? Maradjon távol mindentől, vagy lépjen fel valamilyen formában? Vannak olyan kérdések, amelyektől jobb óvakodni? Ha igen, milyen alapon dönthetjük el, hogy mi a teendő? Beszélgessünk arról is, hogy mennyiben térít el igazi küldetésünktől, ha a társadalmat foglalkoztató dolgokba bekapcsolódunk! Esetleg a társadalmi kérdések részét képeznék igazi missziónknak?

3. Beszéljük meg a keddi és a szerdai tanulmányunk végén szereplő kérdéseket! Milyen hatások rombolják a család intézményét? Hogyan segíthet csoportunk a gyülekezetünk tagjainak e támadásokat kivédeni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2005. 4. negyedév

Efézusi levél – az emberi kapcsolatok evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: